Новини
Бізнес

РРО у «смартфоні»: бізнесмени Хмельниччини використовують сучасні програмні сервіси

У Хмельницькій області підприємці зареєстрували 60 програмних реєстраторів розрахункових операцій.

Так, у реєстрі програмних реєстраторів розрахункових операцій ДПС України обліковуються 11 юридичних осіб. Ще 29 приватних підприємців області також обрали сучасний бізнес-формат для ведення підприємницької діяльності на спрощеній системі оподаткування.

Податкова служба області запрошує підприємницьку спільноту Хмельниччини активно підтримувати ініціативу ДПС України та використовувати зручні та інноваційні податкові сервіси, які допоможуть бізнесу розвивати якісні послуги та торгівлю.

Нагадаємо, з 1 серпня 2020 року всі бізнесмени мають можливість замість традиційних касових апаратів (реєстраторів розрахункових операцій – РРО) використовувати програмні касові апарати (програмні РРО). При цьому програмний РРО від Державної податкової служби став повністю безкоштовним, а встановити його можливо на смартфон, планшет, комп’ютер чи інший пристрій, який має ОС Android та Windows підключений до інтернету.

Важливо: підприємці не зобов’язані використовувати програмні РРО (ПРРО), а можуть продовжувати користуватися класичними. Також немає заборон та обмежень щодо застосування одним суб’єктом господарювання ПРРО поряд із класичними РРО. Детальніше про програмні РРО тут.

Також у Головному управлінні ДПС у Хмельницькій області повідомляють, що розроблено відеоурок Державною податковою службою України про реєстрацію програмного РРО.

Для початку роботи з програмним РРО необхідно, перш за все, отримати кваліфікований електронний підпис (КЕП) у будь-якого Кваліфікованого надавача електронних довірчих послуг. ДПС такі ключі видає безкоштовно.

Потім потрібно встановити програмне забезпечення на будь-який зручний пристрій, який є в наявності. Це може бути комп’ютер, смартфон або планшет. Завантажити програмне забезпечення можна за посиланням.

Детально ознайомитися з процедурою реєстрацією ПРРО можна у відеоуроці.

У разі виникнення технічних чи методологічних запитань можна звертатись до Контакт-центру ДПС за телефоном 0 800 501 007.

Спілкуватися з Податковою службою дистанційно можна за допомогою сервісу «InfoTAX»

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter