Новини
Кримінал

У Хмельницькому організатору корупційної схеми з ухилення від проходження служби повідомлено про підозру

Служба безпеки України спільно з ТУ ДБР, розташованим у м. Хмельницький, під процесуальним керівництвом військової прокуратури Хмельницького гарнізону викрила на корупції заступника керівника Хмельницького об’єднаного територіального центру комплектування та соціальної підтримки.

За попередньою версією слідства, фігурант планував організувати механізм систематичного отримання хабарів за ухилення від проходження громадянами строкової служби. Для реалізації схеми він запропонував посадовцю одного із міських військкоматів 500-600 доларів за кожного «обраного» призовника, якого визнають непридатним до військової служби. Скільки організатор «залишав» собі, наразі встановлює слідство, повідомляють у пресгрупі УСБУ у Хмельницькій області.

Правоохоронці затримали організатора корупційної схеми в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України після передачі неправомірної вигоди в сумі 1,1 тисячі доларів США за відповідне рішення стосовно двох молодих людей.

Наразі затриманому повідомлено про підозру, відсторонено від посади та обрано судом міру запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту.

У межах кримінального провадження за ч. 3 ст. 369 (надання неправомірної вигоди службовій особі, яка займає відповідальне становище) Кримінального кодексу України тривають слідчі дії для встановлення всіх обставин правопорушення і притягнення до відповідальності інших осіб, можливо причетних до протиправної діяльності.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter