Новини
Події

У Хмельницькому вшанували Героїв Небесної Сотні (ФОТО, ВІДЕО)

21 листопада українці відзначають День Гідності та Свободи. Напередодні в обласному центрі відбулися заходи зі вшанування Героїв Небесної Сотні. Цього року через карантин урочисті заходи скасували.

У Хмельницькому на майдані Незалежності керівники міста та області поклали квіти до стели героям неоголошеної війни та Небесної Сотні.

Цього року ми День Гідності та Свободи фактично святкуємо (бо це насправді свято) в своїх серцях і в своїх душах. Тому що гідність і свобода – це найбільші цінності кожної людини. І, виходячи на Революцію Гідності в 2013 році, ми боролися не проти когось, ми боролися за свою свободу і за свою гідність, – зазначив Хмельницький міський голова Олександр Симчишин.

День Гідності та Свободи об’єднав дві історичних для України події: Помаранчеву революцію 2004 року та Революцію Гідності 2013-го.

Біля пам’ятника Героям Небесної Сотні розвісили сотні сердечок, на які вписали імена тих, хто віддав своє життя за свободу та незалежність України.

Також напередодні свята у приміщенні архівного відділу Хмельницької міської ради (вул. Кам’янецька, 2) відкрили тематичну виставку «Майдан заради майбутнього». В експозиції представлені матеріали, які висвітлюють революційні події в Україні 2013 року.

Детальніше у сюжеті МТРК Місто

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter