Новини
Суспільство

У центрі Хмельницького частину дороги незаконно захопили під приватну парковку

Начальник управління ЖКГ Хмельницької міської ради шокований такою самодіяльністю. В поліції пообіцяли відреагувати. Мешканці міста активно обговорюють перешкоду на дорозі створену, ймовірно, за сприяння народного обранця.

У центрі Хмельницького на Соборній – знову неспокійно. І без того проблемна вулиця, на відрізку якої від Подільської до Вайсера недолугі водії систематично блокують рух громадського транспорту, знову опинилася в центрі скандалу.

На нову перешкоду, що з’явилася на цій же вулиці навпроти колишнього Укрсоцбанку, звернув увагу містян місцевий блогер Андрій Попик. Ось що написав він у Фейсбук:

Прям зараз в центрі Хмельницького, на вулиці Соборній на проїжджій частині встановлюють обмежувачі для “приватної” парковки 🙂 біля офісу партії “За майбутнє”. Отак спокійно шмат дороги обмежили, і паркуватись зможуть лише власники ключиків, чи кому там дадуть доступ?

До повідомлення додав фото, на яких видно, що кілька десятків метрів проїжджої частини вулиці Соборної фактично заблоковані паркувальними конструкціями.

У дописі хмельничан заохотили висловитися з приводу дорожньої новації, авторство якої блогер приписує народному депутату України Сергію Лабазюку. Хмельничани з коментарями не забарилися.

Відреагував у коментарях начальник управління ЖКГ Василь Новачок:

Сам в шоці! Хлопці трохи зблудили. Наведемо на шлях істинний.

За словами автора повідомлення, на його звернення відреагували у поліції:

Остання на даний момент відповідь поліції (дзвінок від особи, яка представилась командиром роти номер 1). Каже, що вияснили, що дозволу на встановлення цих споруд НЕМАЄ, і в понеділок їх відділ безпеки дорожнього руху випише припис про демонтаж цих споруд (якось так, не дослівно). Цікаво кого притягнуть до відповідальності за таку самодіяльність.

Поіронізував над ситуацією і новообраний депутат Віктор Бурлик:

Це парковка лише на вихідні))) кожної п’ятниці встановлення та в понеділок демонтаж…

Звертають увагу у коментарях хмельничани і на те, що день для захоплення дороги вибрали досить неоднозначний. Нагадаємо, сьогодні в Україні відзначають День Гідності та Свободи.

Загалом же коментатори пропонують різноманітні способи боротьби з особами, які спробували самовільно захопити частину дороги під парковку та ще більше ускладнили рух на, і без того складній, ділянці вулиці. Пропонують, зокрема,

“негайно придбати бронебампер”,

“Викрутити і на металом здати нафіг))))”,

“То може бути першою стоянкою в місті для електросамокатів, моноколіс та ще однією для Roverів)”,

“Де поліціянти зі штрафами – зіпсована дорога в центральній частині міста, перешкоджання руху ТЗ…. Тут штраф мінімум на 2 ляма, ( якщо за карантин вихідного дня 170 штук)”

“Цікаво, наскільки добре себе може почувати клей всередині отвору для ключа такого замка? А якщо разом з сірниками?”

Отож, у поліції, за словами блогера, пообіцяли, як мінімум, виписати припис про демонтаж незаконних конструкцій на проїжджій частині. Начальник ЖКГ також, сподіваємося, триматиме ситуацію під контролем. Та й хмельничани навряд чи залишаться байдужими до такого свавілля у центрі міста. Хоча, зважаючи на резонанс, існує ймовірність, що до понеділка ця парковка з Соборної зникне.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter