Новини
Суспільство

Близько 70 порушень карантину виявили на Хмельниччині

Протягом вихідних на території області загалом зафіксували 68 порушень “карантину вихідного дня”. Штрафували за це, зокрема, підприємців та рестораторів, а також громадян, які порушили масковий режим.

У закладах громадського харчування, на ринках та у непродовольчих магазинах у суботу та неділю зафіксували 49 випадків недотримання вимог карантину. Про це на вчорашньому брифінгу заявив перший заступник голови Хмельницької ОДА Роман Примуш.

Також він зазначив, що керівники деяких ринків не дослухалися до пропозиції перенести робочі дні на четвер та понеділок. Частина підприємців таки владу почула і свою діяльність у вихідні припинила.

Роман Примуш нагадав і про те, що днями вступила в дію норма Адміністративного кодексу України. Вона дозволяє притягувати до адміністративної відповідальності порушників маскового режиму на місці, без направлення протоколу до суду. За вихідні в області складено 18 протоколів за відсутність чи неправильне носіння маски в громадських місцях.

Як показує практика, така норма є досить дієвою та мотивує громадян більш уважно ставитися до необхідності дотримання маскового режиму, – прокоментував посадовець.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter