Новини
Події

Новий шкільний автобус приїхав у сільську школу на Шепетівщині

Одразу два приємні подарунки отримали учні загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів у селі Корчик Шепетівського району. Займатися спортом школярі відтепер зможуть у новому спортивному залі, а діставатися на навчання дітям з ближніх сіл буде легше та комфортніше завдяки новому шкільному автобусу.

Відкриття нової школи у селі Корчик – знакова подія не лише для його мешканців, а й для жителів сусідніх Хутора, Романова та Климентовичів, адже їхні діти також навчаються у цьому освітньому закладі. Епопея з будівництвом тривала протягом трьох десятиліть. І не одне покоління учнів все своє шкільне життя провели у стінах старих, подекуди аварійних будівель, зовсім не пристосованих для навчання.

Цьогоріч будівництво школи-довгобуду нарешті завершилася, і 1 вересня школярі сіли за парти у нових сучасних аудиторіях. Будівельники ж продовжували роботи над другою чергою будівництва – спортивним залом. Його почали зводити у серпні, а відкрили 26 листопада.

Представникам влади області, які завітали в гості до школярів, влаштували “екскурсію” старим приміщенням школи, аби вони могли порівняти умови, в яких діти навчалися раніше, з тими, в яких вони вчитимуться тепер.

Довідка: Загальна кошторисна вартість проєкту “Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів у с.Корчик Шепетівського району – будівництво” склала 53,58 млн грн. Період реалізації – 1998-2020 роки. В поточному році школа була включена до програми “Велике будівництво”. На її завершення з державного бюджету було виділено понад 15 мільйонів гривень, з обласного бюджету – 1,351 млн. грн, районного і сільського бюджетів – 300 тисяч гривень.

Ще один важливий подарунок отримали того ж дня учні: новий шкільний автобус. Найбільше, напевно, йому зраділи діти з сусідніх сіл Романів, Хутір та Климентовичі, яким тепер буде простіше діставатися на навчання, повідомляють у Шепетівській РДА.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter