Новини
Інфраструктура

У Хмельницькому почали будувати майданчик для вигулу собак

Майже 80% коштів на облаштування нового об’єкту передбачено освоїти цьогоріч. Сам же майданчик заплановано відкрити навесні наступного року. З часом подібні території для чотирилапих мешканців Хмельницького мають намір збудувати ще у двох мікрорайонах міста.

У Хмельницькому триває розбудова зони відпочинку у мікрорайоні Озерна. На перетині вулиць Бандери і Залізняка, поблизу водойми, стартувало будівництво першого майданчика для вигулу собак. Земельну ділянку площею 20 соток вже розрівняли спецтехнікою.

У цьому мікрорайоні – чимало власників чотирилапих. На новому майданчику вони зможуть відпускати їх з повідка для активного дозвілля. Водночас інші перехожі не турбуватимуться про власну безпеку.

Загальна вартість робіт становить 312 тисяч гривень, з них 260 тисяч передбачено освоїти цього року. На майданчику планують встановити зоокомплекс, аби власники тварин прибирали за своїми улюбленцями, та декілька лавок для відпочинку, – розповіла начальниця відділу з благоустрою міста управління ЖКГ Тетяна Циб.

Аналогічний проект розроблений для мікрорайону Дубове. Для нього вже є кошторисна частина. І за умови достатнього фінансування в наступному році почнуть роботи з облаштування подібного майданчика і в цьому мікрорайоні, додає посадовиця. Ще один – сподіваються з часом зробити і в Південно-Західному мікрорайоні Хмельницького.

Проектом на новому майданчику передбачено три зони: дві вигульні і одна дресирувальна. Дві окремі зони для вигулу потрібні, аби розмежувати різні породи собак.

Ми вирішили, що маємо обмежити «спілкування» великих і малих порід, а також відокремити більш агресивних собак від компанійських, – пояснила Тетяна Циб.

На тренувальному майданчику встановлять три бар’єри, бігові гірку та доріжку та спеціальний інвентар. Частину робіт підрядник, який переміг у тендері, планує зробити уже цього року. До майданчика прокладуть доріжку, а саму територію обнесуть огорожею. Вона, за вимогами зведення таких зон, має бути не нижче 2 метрів.

Відкрити вигульно-тренувальний майданчик планують у травні наступного року.

Детальніше у сюжеті МТРК Місто

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter