Новини
Суспільство

Хмельницьку міську раду знову звинуватили в антиконкурентних діях

В черговий раз антимонопольники порекомендували Хмельницькій міській раді припинити дії, які мають ознаки неконкурентних, та відзвітувати про виконання рекомендацій у двомісячний термін.

Одним суб’єктам господарювання у міській раді пропонували одні умови співпраців при поновленні договорів на оренду земельних ділянок, другим – інші. При цьому цільове використання орендованого майна було ідентичним.

Як повідомляють у Південно-Західному міжобласному територіальному відділенні Антимонопольного комітету України, товариство з обмеженою відповідальністю «Хмельницькуніком» неодноразово зверталося до влади Хмельницького з проханням поновити договір оренди землі на строк від 3 до 10 років. Проте у міській раді угоду щоразу продовжували лише на півроку.

Натомість 4 конкуренти товариства (ПП «Семікс», ТОВ «ВАН» ЛТД, ДП «Імпульс-світ» ВКПП «Явір-Транс», ТОВ «Торгівельно-сервісний центр «Кооператор») отримували продовження договорів оренди на ті терміни, які заявляли у своїх клопотаннях. Всі 5 суб’єктів господарювання надають однакові послуги – здають в оренду та експлуатацію власне або орендоване нерухоме майно.

«Суб’єкти господарювання – конкуренти мають працювати в однакових умовах. Відсутність єдиного підходу при поновленні договорів оренди земельних ділянок може призвести до створення нерівних умов у конкуренції», – прокоментував ситуацію голова Відділення Олег Федорчук.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter