Новини
Суспільство

На Хмельниччині дорожчають продукти

На ринках області покупців відчутно поменшало. Мешканців сіл рятує вирощена власноруч городина – у місто вони приїжджають, аби купити те, чого не виростиш на грядці. Уряд анонсує збільшення пенсій та мінімальних зарплат. Проте чи допоможе це мешканцям області не заощаджувати на товарах, які належать до соціально-значущої групи, – покаже час.

Від початку 2020 року ціна на хліб в Україні зросла майже на 10%. В останні декілька місяців спостерігається стабільна вартісна ситуація і з м’ясом. Овочі навіть здешевшали. Проте майже на третину більше коштують тепер яйця, цукор та крупи. Цукор здорожчав приблизно на 25%, крупа гречана та яйця– на 20%.

Цього року спостерігається зниження врожайності зернових і зерно-бобових культур, що тягне за собою подорожчання тих продовольчих товарів, які з них виготовляються, – коментує начальник управління з питань розвитку підприємництва та споживчого ринку Департаменту економічного розвитку, курортів та туризму Хмельницької ОДА.

Найближчим часом слід готуватися платити більше і за молочку. Закупівельна ціна на молоко на початку року становила в середньому 10,5 гривні, влітку знизилася до 9,5 гривні, а наразі нову зросла – до 11,5 гривні за літр. Як зазначає Олег Гарник, закупівельна ціна росте через зниження сезонної пропозиції.

Ми маємо 10-15% росту, відповідно кінцева вартість продукції може зрости на 2-4%, – прокоментував посадовець.

На продовольчому ринку  продавці кажуть: ціни і без того «кусючі», тож покупців – обмаль.

Жителів Хмельниччини, які мешкають в селі, рятує власна городина. На базар вони приїздять лише по те, що не виростиш на грядці.

Детальніше дивіться у сюжеті каналу Перший Подільський

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter