Новини
Кримінал

Мешканця Шепетівщини засудили за зберігання боєприпасів

У Шепетівському районі 32-річний чоловік неподалік села Пліщин знайшов корпус гранати «РГД-5», а також запал, що зібраними становлять повноцінний боєприпас. Окрім цього, знайшов ще й патрони. Все це зберігав вдома у пральній машинці. 

Шепетівський міськрайонний суд визнав селянина винним у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 1 ст. 263 Кримінального кодексу України (придбання та зберігання бойових припасів без передбаченого законом дозволу) та призначив йому покарання у вигляді позбавлення волі строком на 4 роки. Проте звільнив від відбування з випробовуванням з іспитовим строком на 2 роки.

Під час досудового розслідування прокурор Шепетівської місцевої прокуратури та підозрюваний (за участю захисника) уклали угоду про визнання винуватості. За її умовами, чоловік повністю визнав свою вину у вчиненні кримінального правопорушення та зобов’язався беззастережно визнати обвинувачення в обсязі підозри у судовому провадженні, повідомляє “Хмельниччина. Північ”.

Чоловік зобов’язаний періодично з’являтись для реєстрації до уповноваженого органу з питань пробації та повідомляти про зміну місця проживання, роботи або навчання.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter