Новини
Кримінал

Фермер з Хмельниччини намагався заробити, викрадаючи підприємців

Щоб компенсувати завдані йому збитки, аграрій запланував викрасти свого боржника, аби від його родичів отримати кошти, з якими згодом мав намір виїхати за межі України. Таку ж схему фермер планував згодом реалізувати щодо ще декількох бізнесменів у Хмельницькій та Вінницькій області.

Інформацію про можливе викрадення підприємця для подальшого отримання викупу оперативники управління стратегічних розслідувань у Чернівецькій області отримали наприкінці листопада. В рамках кримінального провадження, яке розпочали після того, як інформація про запланований злочин підтвердилася, встановили не тільки потенційну жертву, а й замовника.

З’ясувалося, що таким чином 50-річний фермер з Хмельниччини мав намір компенсувати збитки, завдані йому бізнесменом, який також провадить свою діяльність в аграрній сфері на території Вінницької області. Не дочекавшись заборгованих коштів, аграрій вирішив вдатися до викрадення, аби отримати 150 тисяч доларів США від родичів бізнесмена. Для реалізації свого плану чоловік шукав виконавця, який би допоміг йому здійснити заплановане.

Правоохоронці провели спецоперацію, аби впіймати замовника на гарячому. Зв’язалися з майбутньою жертвою та інсценували викрадення. “Підтверджуючі документи” передали замовнику. Він, в свою чергу, надіслав їх родичам “викраденого” з вимогою заплатити за його звільнення. Одразу після цього замовника було затримано.

Аграрію вже оголосили про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України. Йому загрожує до 7 років ув’язнення.

До слова, у разі успіху запланованої операції, аграрій мав намір викрасти ще декількох підприємців Хмельницької та Вінницької областей. Та також затребувати за них викуп.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter