Новини
Інфраструктура

Мешканці Кам’янця борються із вантажівками на вулицях

Інформаційні таблички із попередженнями встановлюють у Кам’янці люди, аби врятувати свої будинки. На відео фіксують рух вантажівок, які руйнують історичну частину міста.

“Зменши швидкість – вібрація руйнує будинки” – таблички з такими закликами встановлюють обабіч дороги мешканці Підзамчого, які не бачать іншого способу обмежити рух вантажівок понад своїми помешканнями та захистити їх від руйнування.

А все через жахливий стан дорожнього покриття, рух великовагового транспорту створює жахливий шум і значну вібрацію, – повідомляють у спільноті Kamianets Кам’янець Каменец.

Таблички встановлюють як на стовпах, так і на саморобних рухомих конструкціях.

Проблеми з рухом вантажівок – не лише у найзахіднішому масиві міста. В історичній його частині  містяни фіксують рух великовагового транспорту і вдень, і вночі.

Низку фото та відео вантажівок, які рухаються викладеними старовинною бруківкою вулицями міста, оприлюднив кам’янчанин Олег Вощинський. Дописи чоловіка говорять самі за себе:

Схаменіться, це твориться кожний день і кожну ніч.

Кам’янчани коментують:

Це означає, що людина на шлагбаумі не завертає такий транспорт, а бере грошика і пропускає. І водії про це знають. А за таке порушення “білетер” має бути покараний або і звільнений з роботи.

Підпис до цього фото лаконічний: “Доброї ночі, приїхали туристи”

Невже це унікальне місто, заповідник, третє в Україні за пам’ятниками, заслужило такого відношення до себе? Сором і безвихідь.

І ще трохи “туристів” у Старому місті.

Кам’янчани зазначають: пересування вантажівок в історичній частині міста спричинене, на їхню думку, невмінням “організувати співпрацю та роботу”.

По усьому місту стоять камери спостереження. В відділку поліції, в міськраді, в нацгвардійців є чергові, які 24х7 перебувають на місці… Невже не можна встановити по монітору, вивести відео та у разі встановлення порушення – направити наряд на оформлення.

Загалом, на думку містян, рух транспорту в історичній частині міста потрібно заборонити взагалі.

Читайте також: ДТП у Кам’янці-Подільському: автомобіль врізався у будинок

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter