Новини
Інфраструктура

У Хмельницькому тротуари захищають від водіїв

На вулицях міста продовжують встановлювати обмежувальні (антипаркувальні) стовпчики. За кошти Бюджету участі в обласному центрі реалізовують проєкт «Пішохідна зона – не паркувальний майданчик і не проїжджа частина».

Проблемою, яка примусила автора до написання цього проєкту, є порушення водіями автотранспортних засобів Правил дорожнього руху, а саме паркування авто на тротуарах та у зелених зонах, створення незручностей для пішоходів. Вартість робіт, що проводяться, – 97 230 гривень.

Знищені зелені насадження, руйнування бруківки та іншого тротуарного покриття, створення аварійних ситуацій, хамство та погрози у відповідь на зауваження небайдужих громадян, ускладнення руху пішоходів та унеможливлення пересування батьків з дитячим візком та людей з інвалідністю – усе це наслідки описаної проблеми, котрі легко вирішуються реалізацією цього проекту, – йдеться в його обґрунтуванні.

Аби змінити ситуацію, на тротуарах мають встановити 113 металевих обмежувачів, які перекриють заїзд автомобілів на тротуари на вулицях Соборній, Вайсера, Кам’янецькій, Проскурівського підпілля, Староміській, Курчатова, – повідомляють у міській раді.

Роботи працівники підрядного підприємства розпочали з вулиці Соборної.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter