Новини
Інфраструктура

У Хмельницькому зросте тариф на вивезення сміття

Аби у комунальному підприємстві «Спецкомунтранс» могли покрити найнеобхідніші витрати, ціну на вивезення сміття у Хмельницькому планують підняти орієнтовно на 60%. Щоправда, цифри не остаточні і можуть бути змінені у менший бік. Новий тариф мають затвердити на виконкомі. Вступить в дію він з наступного року.

98 тисяч тонн сміття продукують хмельничани за рік. Зі своїх домівок містяни виносять його до сміттєвих баків, далі за утилізацію непотребу відповідальне комунальне підприємство «Спецкомунтранс». Вивіз сміття розпочинають здійснювати ще вночі, аби не заважав рух транспорту. Працюють комунальники без вихідних. Щодня слідкують за порядком і на контейнерних майданчиках.

За вивіз та утилізацію сміття хмельничани в середньому платять 20 гривень з людини. У цю суму закладені витрати на пальне, ремонт техніки, оплату праці, податки. При цьому з 2015 року тариф на захоронення сміття не змінювався.

Аби підприємство і надалі могло виконувати свої функції та забезпечувати чистоту та порядок у місті, тариф необхідно переглянути, зазначають у «Спецкомунтрансі». Щоб нова ціна суттєво не вдарила по кишені містян, максимум вартість послуги за вивіз та утилізацію сміття зросте на 60%.

Якщо тариф для мешканців був 16,51 гривні, планується – 25,99. Для тих, у кого ціна становила 20,14 гривні, нова ціна буде 31,59 гривні. Це розрахункові цифри, які ще можуть бути змінені в меншу сторону, – коментує головний економіст ХКП «Спецкомунтранс» Наталія Кольцова.

Остаточний новий тариф затвердять на засіданні виконавчого комітету. Вартість послуг «Спецкомунтрансу» зміниться вже на початку 2021 року.

Детальніше у сюжеті МТРК Місто

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter