Новини
Здоров’я

На Хмельниччині зафіксували понад десяток померлих через COVID-19

Більше половини нових лабораторно підтверджених випадків захворювання знову підтвердили в обласному центрі. Кількість одужалих після вихідних майже у 8 разів перевищує кількість нових хворих. Від початку пандемії на території Хмельницької області зафіксовано 626 смертей внаслідок захворювання на коронавірус. Ліжкомісця у медичних закладах, де надають допомогу хворим із COVID-19, завантажені на 46,32%.

Президент України підписав закони, покликані підтримати громадян та бізнес у період дії карантинних заходів. Так, Закон № 1071-ІХ передбачає надання одноразової матеріальної допомоги у 8 тисяч гривень найманим працівникам, які втратили частину заробітної платні внаслідок запровадження карантинних обмежень, та фізичним особам-підприємцям (ФОП), які втратили частину доходу внаслідок карантину.

ФОПи не зможуть отримати допомогу, якщо вони зареєстровані менше ніж за три місяці до набрання чинності цим законом; якщо у 2020 році сплатили ЄСВ за себе менше ніж за три місяці, а також якщо їхній вид діяльності не підпадає під карантинні обмеження.

Також закон передбачає одноразову компенсацію суб’єктам господарювання з метою відшкодування витрат, понесених на сплату єдиного внеску (ЄСВ) на загальнообов’язкове державне соціальне страхування. Компенсації отримають ті компанії, які реально постраждають від запровадження карантинних обмежень. Проте компенсація не надаватиметься, якщо з ЄСВ є заборгованість, повідомляють на сторінці офіційного представника глави держави.  

Після вихідних у Хмельницькій області лабораторно підтверджено менше півсотні нових випадків захворювання на COVID-19. Нагадаємо, як йшлося під час одного з брифінгів у Хмельницькій ОДА, зниження кількості позитивних тестів у понеділковій статистиці пов’язують зі зменшенням кількості зразків біоматеріалів, які у вихідні передають на дослідження з міст та районів області.

Станом на вечір 7 грудня позитивні тести на COVID-19 отримав 41 мешканець області. Більше половини нових хворих виявлено у Хмельницькому – 28. У Деражнянському районі – 6 хворих. По 2 – у Волочиському та Хмельницькому районах. По 1 –  у місті Старокостянтинів та у Красилівському і Ярмолинецькому районах.

Лікуються від COVID-19 в області 15842 особи: 937 – стаціонарно, 14905 – амбулаторно.

Ліжкомісця у закладах, що надають допомогу хворим з COVID-19, завантажені на 46,32% (937 хворих, 191 підозра).

За вихідні одужання підтвердили у 324 осіб. З них 265 – у Хмельницькому, 34 – у Старокостянтинові, 19 – у Хмельницькому районі, 4 – у Волочиському та 2 – у Старокостянтинівському районі.

Зареєстровано 11 нових летальних випадків:

  • 2 – Красилівський район: жінки – 68 і 73 роки
  • 2 – Новоушицький район: чоловік, 55 років; жінка, 66 років
  • 1 – Волочиський район: жінка, 89 років
  • 1 – Городоцький район: жінка, 56 років
  • 1 – м. Кам’янець-Подільський: жінка, 85 років
  • 1 – Славутський район: чоловік 73 роки
  • 1 – м. Хмельницький: чоловік, 77 років
  • 1 – Чемеровецький район: жінка, 82 роки
  • 1 – Ярмолинецький район: жінка, 87 років

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter