Новини
Інфраструктура

У Хмельницькому 100-квартирний будинок залишили без газу та гарячої води

Аби відновити газопостачання у будинку, комунальники мають видати акт про відсутність порушень. Їх у міському комунальному аварійно-технічному підприємстві зафіксували у 70% квартир. Мешканці, переважно пенсіонери, вже почали усувати недоліки.  

Мешканці будинку 6/3 на вулиці Зарічанській від початку місяця – без газу та гарячого водопостачання. Їжу людям доводиться готувати у мікрохвильовках (у кого вони є), а воду гріти, аби помити дітей, за допомогою кип’ятильника. Люди обурюються – виявлені порушення комунальники вирішили усувати саме взимку.

Представник Хмельницькгазу пояснює: коли ЖЕК дасть акт, що системи димовідведення та вентиляції є безпечними, газопостачання відновлять.

Два роки тому мешканці 100-квартирного будинку підписали договір з ЖЕКом. Оголошення про відключення з’явилося 29 листопада. Та спочатку у будинку перевірили вентиляцію. Перевірили, пояснили, що її потрібно чистити – і пішли.

Шукати правди мешканці будинку вирушили в ЖЕО. Сюди їх, через карантин, не пускають, втім, кажуть, спілкуються з ініціативною групою впродовж останнього тижня мало не щодня.  Та перераховують порушення, які виявили у помешканнях. Серед них – примусові витяжки у квартирах, відсутність димових кишень, вбудована гофра тощо.

Загалом  порушення нарахували у 70% помешкань, – зазначають у міському комунальному аварійно-технічному підприємстві. І поки самі мешканці їх не усунуть, скласти акт комунальники не зможуть.

Наталя Шкловська, уповноважена особа по будинку, пояснює: в більшості квартир живуть пенсіонери. Дехто вже придбав те, що було визначено приписом, та почав усувати недоліки.

Наразі у Хмельницькому відключені від газу 8 будинків.

Детальніше у сюжеті МТРК Місто

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter