Новини
Кримінал

Ще одного посадовця з Хмельниччини впіймали на хабарі

У здійсненні масштабних оборудок із земельними ділянками підозрюють начальника управління Держгеокадастру Хмельниччини. Посадовця затримали у столиці під час передачі частини коштів.

Масштабний протиправний механізм із виділення у приватну власність державних земель викрила Служба безпеки України спільно з Національним антикорупційним бюро під процесуальним керівництвом Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

Як повідомляють у пресслужбі СБУ, організував протиправну схему вимагання та отримання грошей за виділення земельних ділянок керівник регіонального управління Держгеокадастру. В якості посередника для здійснення оборудки залучив свого знайомого. Частину коштів, отриманих від протиправної діяльності, зловмисники передали у Київ для голови Держслужби України з питань геодезії, картографії та кадастру.

У межах розпочатого кримінального провадження правоохоронці задокументували передачу організатором у Києві майже 27 тисяч доларів США. Під час передачі чергової частини коштів у розмірі 25 тисячі доларів правоохоронці затримали зловмисника у столиці. Загальна сума, яку планували передати спільники за видачу наказів про виділення земельних ділянок підставним особам, становила 170 тисяч доларів США.

Дії фігурантів попередньо кваліфіковані за ч. 4 ст. 369 (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) Кримінального кодексу України. Вирішується питання щодо повідомлення затриманим про підозру.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter