Новини
Події

У Хмельницькому оновили владу та затвердили старостинські округи

Депутати підтримали всі запропоновані міським головою кандидатури на посади заступників та секретаря міської ради. Єдина посада, де не відбулося кадрових перестановок, – керуюча справами виконкому. Під час сесії також затвердили старостинські округи та перерозподілили близько 15 мільйонів бюджетних коштів.

Друге пленарне засідання першої сесії 8 скликання почалося з прощання. Міський голова подякував всім чотирьом заступникам, з якими співпрацював протягом 5 років, та які пішли із займаних посад, звільнивши місце новим кадрам.

Нагадаємо, двоє депутатів – Лілія Панчук та Василь Новачок – достроково склали свої мандати. Останній з 10 грудня очолить новостворений Департамент інфраструктури. А ексдепутатка керуватиме одним зі старостинських округів.

В новому Департаменті буде створено два окремих управління – комунальної інфраструктури та житлової політики і майна. Вони будуть окремими юридичними особами та матимуть своїх керівників. Директор департаменту їхню роботу куруватиме та координуватиме. Тобто я залишуся директором департаменту та виконуватиму обов’язки заступника міського голови, – прокоментував Василь Новачок.

Нових заступників Олександра Симчишина на сесії затвердили без колізій та скандалів. Всі запропоновані міським головою кандидатури депутати підтримали. Таємним голосуванням призначили і секретаря міської ради.

Нагадаємо, за пропозицією Олександра Симчишина, обов’язки його заступників надалі виконуватимуть Василь Новачок, Микола Ваврищук, Михайло Кривак та Роман Примуш. У крісло секретаря міської ради сів Віталій Діденко.

Затвердили на сесії і склад виконкому. До нього увійшли 18 осіб. Одноголосно депутати підтримали кандидатуру Юлії Сабій на посаді керуючої справами виконкому.

Одне вакантне місце залишили. Тому я дуже сподіваюсь, що після того, як пройде 100 днів, ми зможемо ще отримати одну пропозицію від політичних сил стосовно включення того чи іншого кандидата до складу виконкому, – прокоментував міський голова.   

Також рішенням сесії у Хмельницькій міській ОТГ утворили шість старостинських округів:

  • з центром у селі Олешин (села Олешин, Іванківці, Черепівка, Черепова, Велика Калинівка);
  • з центром у селі Шаровечка (села Шаровечка, Мацьківці, Малашівці, Волиця, Водички, Климківці);
  • з центром в селі Давидківці;
  • з центром в селі Пирогівці (села Пирогівці, Прибузьке, Пархомівці, Бахматівці);
  • з центром в селі Копистин (села Копистин, Івашківці, Колибань, Мала Колибань, селище Богданівці);
  • з центром в селі Богданівці (села Масівці, Богданівці, Березове).

Одна з нових старост – волонтерка Валентина Базилюк. Їй депутати довірили очолити старостинський округ з центром в Олешині.

Будувати садочки, дороги, розвивати інфраструктуру, організовувати дитячі гуртки. Дуже хочу, щоб ми були зразком для всієї України, – поділилася планами новопризначена староста.

Розглянули під час сесії і бюджетні питання. Зокрема, розподілили майже 15 мільйонів гривень. На них планують придбати дезінфікуючі засоби для навчальних закладів, кисневі концентратори, інсулін та забезпечити перевезення в умовах карантину для КП «Електротранс».

Наступна сесія міської ради попередньо запланована на 23 грудня. Головне питання, яке розглядатимуть депутати, бюджет на 2021 рік.

Детальніше у сюжеті МТРК Місто

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter