Новини
Події

Нова очільниця Хмельницької облради розповіла, з чиєю допомогою посіла владне крісло

Віолета Лабазюк провела свою першу прес-конференцію, де розповіла, зокрема, завдяки чому отримала одну з найвищих в області посад та про свої плани на майбутнє. Щоправда, поспілкуватися з новою очільницею облради вживу змогли не всі – частину видань, як регіональних, так і всеукраїнських на захід не запросили.

Нагадаємо, щойно посівши високе крісло, Віолета Лабазюк одразу потрапила в епіцентр скандалу. Її суперниця, депутатка від політичної партії «Слуга народу» Оксана Бочкарьова, висловила незгоду з рішенням лічильної комісії, яка нарахувала переможниці мінімально необхідні 33 голоси, та заявила про нелегітимність новообраної голови. І пообіцяла подати до суду. Що згодом і зробила.

Коментуючи цю ситуацію, нова голова облради зазначила:

Було проведене голосування. Підписаний протокол всіма членами комісії. Було одне спірне питання по 33 бюлетеню. Хоча я дивилася в позові – вони додали ще один бюлетень. Все, як на мене (це моя особиста думка), виглядає дуже примітивно. Тому що на другому бюлетені хрестик – просто ручка вийшла трішки донизу, за межі клітинки. Але вони його про всяк випадок прикріпили.

Також Віолета Лабазюк зазначила, що вважає позов безперспективним, тому що 33-й бюлетень члени комісії, представники різних партій, визнали дійсним. І додала, що протокол був підписаний о 14.00, а о 18.00 частина депутатів написали звернення про те, що вони хотіли би переглянути своє голосування у складі комісії.

Якщо буде потрібно, буду брати участь у судових засіданнях, проте я переконана, що цей позов – це більше такий популістичний момент для того, щоб привернути до себе увагу, – прокоментувала посадовиця.   

При цьому політичними розправами на своїй посаді Віолета Лабазюк займатися не планує. Але перевірити діяльність комунальних закладів, які є в підпорядкуванні обласної ради, своїм помічникам вже доручила.

«Я думаю, що ми проведемо аналіз комунальних підприємств, які є в обласній раді. Проаналізуємо бюджет 2020 року у порівнянні з 2019 роком. Хочу зарухати тими програмами, які сьогодні є реально розписані на листку, а їх є 62 – і лише половина з них дієві», – прокоментувала Віолета Лабазюк.

Крім того, у своїй роботі Віолета очікує тісної співпраці з головами тергромад та новостворених районних рад: Хмельницької, Кам’янець-Подільської та Шепетівської.

Що ж стосується свого обрання на посаду голови обласної ради Віолета Лабазюк сказала, як про Божу волю:

«Волею Господа Бога мала бути жінка в любому випадку. Нею стала я».

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter