Новини
Кримінал

Посадовця з Хмельниччини взяли під варту за спробу підкупу

Виконуючого обов’язки начальника ГУ Держгеокадастру в Хмельницькій області підозрюють у намаганні дати хабар голові Державної служби України з питань геодезії, картографії та кадастру.

Слідча суддя Вищого антикорупційного суду частково задовольнила клопотання детектива НАБУ та обрала запобіжний захід в.о. начальника головного управління Держгеокадастру у Хмельницькій області у вигляді тримання під вартою строком на 45 днів. Такж підозрюваному визначено заставу у розмірі 735 700 гривень. У разі внесення застави на підозрюваного покладаються процесуальні обов’язки, повідомляють у прес-служби Вищого Антикорупційного суду.

Нагадаємо, напередодні правоохоронні органи затримали двох осіб, серед яких і в.о. начальника ГУ Держгеокадастру в Хмельницькій області. За версією досудового розслідування, вони надали кількома частинами 52 000 доларів США неправомірної вигоди голові Державної служби України з питань геодезії, картографії та кадастру. Загалом затримані планували надати 170 000 доларів США неправомірної вигоди за видачу наказів про виділення земельних ділянок підставним особам. Дії підозрюваного кваліфіковано за ч. 4 ст. 369 КК України.

Відповідно до частини першої статті 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter