Новини
Події

Мати-героїня зі Славути народила шістнадцяту дитину

У сім’ї Тищуків тепер – дев’ять хлопців та семеро дівчат. Родину від імені громади привітав Славутський міський голова. Традиційно наприкінці року Президент України підписав указ про присвоєння почесного звання «Мати-героїня» 901 українській жінці.

Дівчинка вагою 3,6 кілограма, яка стала сьомою донькою серед 16 дітей у сім’ї Жанни та Вячеслава Тищуків, народилася 4 грудня. Міський голова Василь Сидор привітав батьків з радісною подією та побажав членам родини берегти одне одного та бути щасливими.

Президент України вчора, 15 грудня, підписав Указ № 568/2020 «Про присвоєння почесного звання «Мати-героїня», яким відзначено 901 українську жінку.

Довідка: почесне звання «Мати-героїня» присвоюється багатодітним матерям, які виховали до восьмирічного віку п’ять і більше дітей, зокрема, й тих, які усиновлених у встановленому законодавством порядку.

Минулого року звання “Мати-героїня” отримали 847 українських жінок, з них 31 – мешканки Хмельниччини. А 2019 року з 1051 українок, які отримали почесну відзнаку, подолянок було 19.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter