Новини
Духовність

До Хмельницького привезли Вифлеємський вогонь миру

Різдвяну традицію, започатковану 1986 року, у Хмельницькому підхопили шість років тому. Відтоді вогнем, який передають по естафеті пластуни, традиційно діляться з парафіями, лікарнями, школами та сиротинцями.

Пізнього вечора на станцію «Хмельницький» прибув львівський потяг. Одна з його пасажирок виконує незвичайну місію. Вона – посланець, який до обласного центру привіз Вифлеємський  вогонь миру. Просто на пероні – від лампадки до лампадки – хмельницькі пластуни-пташата перейняли естафету добра і світлої радості.

Світло Вифлеємського вогню є символом тепла, злагоди та любові до людей і світу. Він надихає на добрі вчинки, стає благовісником різдвяної радості і змісту народження Христа.

Він мандрує з Вифлеєму, з місця народження Ісуса Христа. І за допомогою такої всесвітньої скаутської естафети сьогодні ми отримали його на Хмельниччині, – розповідає Юлія Довгань, станична міста Старокостянтинів Пласт-НСОУ.

Різдвяну традицію 1986 року започаткувала австрійська телерадіокомпанія із міста Ліндс. Із самого початку ця акція планувалася задля підтримки усіх, хто потребує особливої допомоги у передріздвяний час. Згодом посланцями вогню стали скаути. В Україну через Австрію, Словаччину і Польщу він потрапляв від польських харцерів. Пластуни Хмельницького естафету передачі Вифлеємського вогню миру підхопили шість років тому.

В обласному центрі вогонь за традицією передають міському голові та в адміністрацію області, парафіям, лікарням, школам, сиротинцям. У Святвечір промінчик свічі, запаленої від Вифлеємського вогню, символічно об’єднає усіх українців.  

Детальніше у сюжеті МТРК Місто

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter