Новини
Кримінал

Засуджено хмельничанина, якого СБУ викрила на закликах до захоплення державної влади

У Хмельницькому до позбавлення волі засуджено агітатора, якого кіберфахівців Служби безпеки України викрили на закликах на шкоду державній безпеці нашої країни.

Встановлено, що мешканець обласного центру поширював через інтернет публікації щодо насильницького повалення конституційного ладу та зміни меж держкордону. Для розповсюдження закликів до незаконної діяльності він адміністрував декілька спільнот у соціальних мережах.

Також зловмисник інспірував панічні настрої серед громадян через розміщення в інтернеті недостовірної інформації про епідеміологічну ситуацію в країні.

Експертиза відповідних матеріалів, у тому числі лінгвістична, підтвердила факти незаконних дій агітатора.

Під час обшуків за місцем проживання зловмисника правоохоронці виявили комп’ютерне обладнання та мобільні пристрої із доказами злочинної діяльності.

Рішенням Хмельницького міськрайонного суду обвинуваченого визнано винним за ч. 3 ст. 109 (дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу) та ч. 1 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) Кримінального кодексу України і призначено покарання у вигляді 4 років позбавлення волі (з іспитовим строком).

Вирок суду набув законної сили.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter