Новини
Суспільство

Хмельницька міська рада отримала свою частинку Вифлеємського вогню

Кожен бажаючий хмельничанин може взяти з собою трохи символу різдвяної радості, який принесли у міську раду пластуни. Натомість пташата та новаки отримали від міського голови солодкі подарунки до дня святого Миколая.

Вперше традицію передачі Вифлеємського вогню у заклади та організації Хмельницького започаткували 2016 року. Відтоді щороку обов’язково Хмельницький міський голова чекає пластунів, які приносять у міську раду цей символ тепла, злагоди та любові. І так само чекають святого вогню хмельничани.

Традиційно вогонь буде горіти в міській раді. Традиційно ми його передаємо релігійним конфесіям, які мають на це бажання. І традиційно на вході буде обов’язково горіти лампадка, і усі бажаючі хмельничани можуть підійти і взяти частину Вифлеємського вогню собі, – розповів Олександр Симчишин.

Нагадаємо, Вифлеємський Вогонь Миру – міжнародна щорічна скаутська акція до святкувань Різдва Христового, котра полягає у поширенні символічного вогню, запаленого на місці народження Ісуса Христа. Цьогоріч символ різдвяної радості і змісту народження Христа привезли до Хмельницького зі Львова.

Детальніше у сюжеті МТРК Місто

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter