Новини
Події

У Дунаївцях відкрили філію Музею органів внутрішніх справ Хмельниччини

Музей розташований у приміщенні Дунаєвецького відділу поліції і налічує понад дві тисячі цікавих експонатів, які стосуються діяльності і розвитку правоохоронної системи краю у різні історичні періоди.

Відкриття музею дозволить місцевим правоохоронцям налагодити тіснішу взаємодію з громадськістю та покращити профілактичну і виховну роботи серед місцевого населення.

Крім того, поглиблення професійних знань поліцейськими неможливе без дослідження та вивчення процесу виникнення, розвитку і діяльності правоохоронних органів України, їх еволюції та функціонування, формування серед населення позитивного іміджу працівників поліції, пропаганди їх самовідданості та героїзму, повідомляють у поліції Хмельницької області.

У відкритті музею взяли участь керівництво Дунаєвецького відділу поліції, представники місцевої влади, діючі працівники поліції та пенсіонери, силами яких вдалось створити цікаву експозицію.

– Музей стане важливою частиною історико-меморіального комплексу органів внутрішніх справ Хмельниччини, яка дозволить нам зберегти та донести до майбутніх поколінь історію діяльності та розвитку правоохоронних органів нашого краю. Кажуть, без минулого немає майбутнього, тому наш обов’язок не лише розкривати злочини і дбати про безпеку громадян, а й пам’ятати свою історію, своїх попередників, які стояли біля витоків української поліції, – зазначив під час відкриття музею заступник начальника ГУНП в Хмельницькій області підполковник поліції Сергій Рекун.

Нагадаємо, раніше такі ж філії відчинились у Старокостянтинівському та Красилівському відділах поліції.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter