Новини
Події

У райцентрі на Хмельниччині відкрили музей правоохоронної системи

Експозиція музею, що розмістився у приміщенні Красилівського відділу поліції, нараховує близько тисячі експонатів. Вони представляють історію правоохоронної системи району від кінця ХIХ століття і до сьогодні.

У відкритті музею взяли участь керівництво та особовий склад відділку, пенсіонери, ветерани, представники місцевої влади та усі, хто долучився до його створення.

Свого часу у райвідділі працювали ліквідатори аварії на Чорнобильській АЕС, учасники афганської війни. Чимало діючих працівників, починаючи з 2014 року, брали участь в Операції Об’єднаних Сил. Усі вони передали музею чимало цінних експонатів.

Заступник начальника відділу Олександр Дихтяр, нагороджений відзнакою Президента України за участь в ООС, подарував музею своє бойове спорядження. Долучив до нього і дитячий малюнок-оберіг, який весь час був із ним на Сході, повідомляє прес-служба поліції Хмельницької області.

Загалом на створення музею пішло 7 місяців. Його експозиція нараховує близько тисячі експонатів і продовжує поповнюватися.

Приємно, що і діючі працівники, і пенсіонери органів внутрішніх справ загорілися створенням такої кімнати-музею і активно працювали над пошуком експонатів, – розповів Ігор Бухер, радник ГУНП в Хмельницькій області.

Старший інспектор з кадрового забезпечення райвідділу Олена Вербицька, яка активно долучилась до наповнення музею і взяла на себе функції екскурсовода, каже, що часто на екскурсії приходять діти з різних навчальних закладів, студенти, майбутні абітурієнти.

Раніше екскурсії обмежувались демонстрацією спорядження поліцейського, службового транспорту, тиру та чергової частини. Тепер же буде, де «розгулятися». Адже в музеї зібрано чимало експонатів, які розповідають про історію Красилівщини і її правоохоронних органів.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter