Новини
Події

У Нетішині майбутніх кухарів та офіціантів вчитимуть по-новому

Навчально-тренувальний центр з підготовки професій громадського харчування відкрився днями на базі Нетішинського професійного ліцею. На оновлення матеріально-технічної бази закладу виділили майже 6 мільйонів гривень.

Аби створити нову навчальну базу, придбали кухонний інвентар, посуд, меблі, здійснили капітальний ремонт лабораторії, встановили вентиляцію тощо. Вчитимуть на базі новоствореного центру майбутніх кухарів, офіціантів та кондитерів.

Системний підхід до підготовки кваліфікованих робітників закладами профтехосвіти Хмельниччини дуже важливий, адже він дозволяє задовольнити потребу роботодавців у професійних кадрах. Важливим є і соціальне партнерство із роботодавцями, адже так випускники ліцею не лише зможуть отримати бажану професію, а й після навчання розраховувати на працевлаштування та гідну заробітну плату, зазначила під час відкриття центру заступниця голови Хмельницької ОДА Оксана Ситницька.

Аби оновити матеріально-технічну базу професійного ліцею, з коштів обласного бюджету та залишків коштів освітньої субвенції було виділено понад 5,7 мільйона гривень.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter