Новини
Суспільство

Понад три сотні ковдр для безпритульних тварин зібрали у Хмельницькому

Тепла узимку потребують, в першу чергу, травмовані тварини, які мешкають у притулку у мікрорайоні Дубове. Проте ковдр під час акції зібрали стільки, що вистачило й для того, аби поділитися ними з іншими, меншими притулками Хмельницького.  

Тетяна Каражбєй – організаторка акції «Міняю стару ковдру на шоколадку». Жінка хоче, аби кожній безпритульній тварині взимку було тепло. Задля цього з допомогою небайдужих хмельничан вдалося зібрати понад три сотні ковдр.

Тетяна розповідає: активно долучилися до акції не лише хмельничани, а й мешканці інших громад області.

Було дуже приємно, коли дзвонили мами, бабусі і казали, що їхня дитина хоче сама принести ковдри, тому що для них це дуже важливо. Телефонували з Теофіполя, пропонували: «Давайте ми цю акцію проведемо у наших школах». Багато хто відгукнувся, тому результат дійсно перевершив себе, – розповідає жінка.

Про акцію активно розповідали у соцмережах. У цьому Тетяні допомагали вихованці гуртка, де вона викладає журналістику. До благодійної справи долучилися три навчальні заклади міста. Зокрема, понад пів сотні ковдр зібрали у спеціалізованій школі №29.

Усі зібрані теплі речі та корм відвезли до комунального центру поводження з тваринами, який розташований у мікрорайоні Дубове. Тут наразі перебуває понад дві сотні тварин, з яких 20 – травмовані. А привезені ковдри потрібні, у першу чергу, їм.

Організаторка акції розповідає – попри те, що проєкт уже призупинився, ковдри ще довозять.

Вони не пропадуть, тому що у Хмельницькому є так само маленькі притулки для собак. І ми туди обов’язково завеземо частину зібраного, тому шо і там холодно собакам, – зазначила Тетяна Каражбєй.

Детальніше у сюжеті МТРК Місто

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter