Новини
Події

Хмельницькі ракетники прийшли зі щедрівками до влади (ВІДЕО)

У друге з трьох головних зимових свят з гарним настроєм та обрядовими піснями завітали військові до керівництва області та до міських обранців.

У день святого Василія Великого, 14 січня, військовослужбовці 19-ї ракетної бригади, що дислокується у Хмельницькому, защедрували у стінах міської ради – під час позачергової сесії, на якій міські обранці, зокрема, приймали рішення про звернення до центральної влади щодо скасування локдауну та перегляду тарифів.

Привітали з новорічно-різдвяними святами щедрівники і голову Хмельницької обласної ради Віолету Лабазюк. Навзаєм отримали винагороду – книгу “Хмельниччина” та солодощі.

Не забули ракетники і про голову Хмельницької ОДА – до Сергія Гамалія також прийшли з обрядовими піснями та вітаннями.

Традиції свята

У народному календарі цей день називали “днем Василя”. Святого Василія Великого наші предки вважали покровителем землеробства, тому найважливішою традицією святкування є засівання. За правилами обряду, засівати мають тільки хлопчики, юнаки та чоловіки, а якщо на Василя жінка першою зайде до хати – це завжди було поганим знаком.

На Василя не можна лихословити, лаятися і позичати гроші. У цей день слід остерігатися найбільш мерзенної порчі. Починаючи з 14 січня раніше багато роботи було у цілителів і знахарів. У народі казали, що Бог відкрив усі двері, радіючи народженню Сина Божого. Цим скористалася нечиста сила, вийшла у людський світ та блукає землею до самого Богоявлення.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter