Новини
Дозвілля

Понад 16 мільйонів гривень витратять у Хмельницькому на молодь: на що підуть кошти

У Хмельницькій міській раді запланували чимало заходів для молоді у 2021 році. На це у бюджеті громади передбачили 16,76 млн гривень.

За ці кошти буде забезпечено функціонування «Молодіжного центру», міського центру по роботі з дітьми та підлітками за місцем проживання, міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, спортивно-культурного центру «Плоскирів».

У міськраді запланували провести і декілька фестивалів: популяризації здорового способу життя «Молодь обирає здоров’я», екологічної творчості «Свіжий вітер», молодіжний фестиваль мого міста «My Fest», фестиваль повстанського духу «Лицарський хрест» та фестиваль сімейних цінностей «Парад близнюків».

Також Міським центром по роботі з дітьми та підлітками за місцем проживання заплановано провести Міську лігу за програмою «Дитяча легка атлетика IAAF», чергові дитячі змагання «Перегони на толокарах та самокатах», які регулярно до впровадження карантинних обмежень відбувалися першої суботи серпня, також заплановано проведення дитячих змагань «COOL GAMES».

Працівники комунальної установи «Молодіжний центр» планують реалізувати:

  • – Школу неформальної освіти «Я – агент змін»;
  • – освітній проект «Школа журналістики»;
  • – Молодіжний форум «Навколо освіти»;
  • – творчу зустріч «Кращі молодіжні стартапи» до Дня міста;
  • – екологічний форум «Save our home».

60 тисяч гривень планують віддати на проєкти, ініційовані молодіжними громадськими організаціями та ініціативними групами.

На базі дитячо-юнацьких спортивних шкіл будуть організовані табори з денним перебуванням для обдарованих дітей-спортсменів. Заплановано охопити послугами з відпочинку 170 дітей, на що заплановано 150 тисяч гривень.

У 2021 році заплановано виконати капітальний ремонт підліткового клубу «Мустанг» по вул. Старокостянтинівське шосе, 8, на що з міського бюджету передбачено 733957 грн. та відремонтувати покрівлю адміністративної будівлі Спортивно-культурного центру «Плоскирів».

300 тисяч гривень передбачено для надання кредиту на придбання або реконструкцію житла молодій сім’ї.

Автор: Наталя Кошай

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter