Новини
Інфраструктура

У Шепетівці на комунальні проблеми реагуватимуть онлайн

Незабаром у Шепетівці запрацює централізована “гаряча лінія” та онлайн платформа – ШЕДС-1503 (Шепетівська екстрена диспетчерська служба). Аналогічна платформа вже майже пів десятка років успішно функціонує у Хмельницькому.

Диспетчери служби цілодобово прийматимуть від містян повідомлення про ті або інші проблеми, які потребуватимуть оперативного втручання працівників структурних підрозділів міської ради та комунальних підприємств міста. Так, на «гарячу лінію» можна буде повідомити про прориви водогонів та каналізацій, пошкодження мереж теплопостачання, відключення електроенергії, розгерметизацію каналізаційних люків тощо.

ШЕДС-1503 допоможе профільним заступникам міського голови постійно тримати руку на пульсі ситуації у громаді, а мешканцям – оперативно сповіщати про надзвичайні ситуації, – прокоментував Шепетівський міський голова Віталі Бузиль.

Працюватиме нова служба на базі проєкту «Відкрите місто». На створеній платформі мешканці Шепетівської громади зможуть в режимі реального часу створити повідомлення про проблему на карті міста та детально її описати. Після модерації управління міським господарством направлятиме повідомлення для розв’язання проблеми відповідальним службам.

Як це працює

У Хмельницькому платформа «Відкрите місто» почала функціонувати з 1 березня 2016 року. Обласний центр тоді став 22 містом з 82, що приєдналися до проєкту. Як зазначається на сайті платформи, за майже 5 років в обласному центрі було вирішено 2483 проблеми, містяни залишили 18548 коментарів, до розв’язання проблем було залучено 71 організацію. В середньому хмельничани писали по 19 повідомлень на місяць.

Для взаємодії мешканців з місцевою владою та комунальними підприємствами, а також для самоорганізації громадян на сайті існують 2 розділи:

  • «Проблеми» – дає можливість створювати повідомлення про проблему, яке буде направлено у відповідну організацію для вирішення
  • «Корисні об’єкти» – карта міста, на яку користувачі порталу можуть наносити різного роду корисні об’єкти, як то: лікарні, школи, парковки, туристичні об’єкти, зони безкоштовного Wi-Fi, пункти прийому батарейок, інше.

Щоб повідомити про проблему, потрібно виконати три прості кроки, зокрема:

  • обрати своє місто;
  • обрати категорію проблеми;
  • позначити місце проблеми на карті;
  • коротко описати, що сталося№
  • додати фото та/або відео

Після перевірки модератором, повідомлення з’явиться на сайті.

Терміни роботи з повідомленнями визначаються кожним містом індивідуально. Якщо автор повідомлення вважає, що проблему не вирішено, або вирішено не якісно, він має можливість повторно її відкрити, обґрунтувавши свої дії. З архіву повторно відкрити повідомлення неможливо.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter