Новини
Інфраструктура

У Кам’янці планують встановити 20 пожежних гідрантів

Кошти, необхідні для забезпечення протипожежної безпеки у місті, сподіваються отримати за рахунок гранту. Проєктну заявку на конкурс проєктних ідей від Агенції регіонального розвитку Хмельницької області уже подали.

Як зазначають у проєкті, наземні пожежні гідранти, яких на території міста хочуть встановити два десятки, мають перевагу над підземними. До них рятувальники зможуть набагато швидше підключитися і такі конструкції не зможуть заблокувати автомобілі, повідомляє Вдало Інфо Кам’янець-Подільський.

Крім того, серед недоліків підземних гідрантів називають ще й такі:

  • Можуть виникнути складнощі з пошуком люка, особливо якщо він занесений снігом.
  • Для під’єднання пожежного рукава необхідно зняти люк і встановити колонку. Це вимагає додаткового часу.
  • При розташуванні в низині можливе затоплення колодязя ґрунтовими водами.

На думку авторів проєкту, такі наземні пожежні гідранти пристойно виглядають та не псують загальний вигляд міста.

Досвід сусідів

Схожий проєкт, щоправда, за кошти “Громадського бюджету міста” встановили наприкінці 2019 року у Черкасах. Ініціатором такої ідеї тоді став пожежник, а підтримали проект понад 1200 містян. Обійшлися 5 гідрантів, встановлених у місті, за цінами позаминулого року, у 648 162 гривні, зазначили на сайті міської ради Черкас.

Наприкінці минулого року перший наземний пожежний гідрант з’явився і в Чернігові. Як зазначають у тамтешній міській раді, дизайн конструкції – старовинний, начинка – цілком сучасна.

Знайшлося на наземному гідранті місце навіть для герба міста.

Якими будуть наземні пожежні гідранти у Кам’янці-Подільському, як вони впишуться в архітектуру міста та як спростять роботу вогнеборців, дізнаємося, якщо місту вдасться виграти завявлений проєкт.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter