Новини
Суспільство

З чотирьох хмельницьких пунктів обігріву лише один відповідає нормам

Заклади, призначені для надання допомоги людям, що опинилися в скрутних умовах взимку, перевірила регіональна представниця Уповноваженого ВРУ з прав людини у Хмельницькій області Оксана Кізаєва.

Єдиний заклад, який відповідає усім нормам, – це Хмельницький міський центр соціальної підтримки та адаптації. Зокрема, тут достатньо місця, є гаряча вода та пристосування для сушки речей.

Нагадаємо, в обласному центрі, за інформацією Хмельницької ОДА, на період зими розгорнули 4 стаціонарні пункти обігріву:

  • Центр реабілітації бездомних (безпритульних) “Промінь надії”, (вул. Житецького, 22);
  • Хмельницький міський територіальний центр надання соціальних послуг (вул. Перемоги, 9);
  • Комунальна аварійно-рятувальна служба на водних об’єктах (пров. Човниковий, 1);
  • Хмельницька міська лікарня (вул. Проскурівська, 1).

Загалом же в області таких пунктів розгорнули 144.

З цих чотирьох пунктів, що ми промоніторили по місту, – це єдиний пункт обігріву, який має належне пристосування. Інші пункти обігріву не облаштовані і не забезпеченні технічною базою, – прокоментувала журналістам Суспільне Поділля Оксана Кізаєва.

У соціальному центрі, розрахованому на 42 мешканці, ті, хто потребують прихистку, можуть перебувати до шести місяців. Спеціально до зимового періоду тут облаштували окрему кімнату для обігріву на 6 місць, розповідає директор закладу Дмитро Старцун.

Передусім – надання притулку. Це забезпечення гігієнічними засобами, гаряче харчування, надання ліжкомісця. За потреби, надаються послуги з відновлення документів, представництво інтересів. Також можливе надання допомоги у працевлаштуванні, – зазначив керівник закладу.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter