Новини
Дозвілля

На Хмельниччині влаштували толоку, аби причепурити парк (ФОТО)

Вдруге активні та небайдужі подоляни приїхали до маєтку у Маліївцях, аби продовжити роботу, яку почали раніше. Цього разу волонтери з різних куточків області прибирали територію та знову заготовляли дрова для обігріву палацу.

Нагадаємо, перша частина прибирання у парку старовинного маєтку Орловських відбулася наприкінці грудня минулого року. Тоді активісти та волонтери приїхали на Дунаєвеччину, аби, в першу чергу, заготовити дрова для палацу. Через відсутність фінансування, а відтак – відсутність опалення історична споруда опинилася під загрозою руйнування.

Тоді активістам, які приїхали до парку не лише з Хмельниччини, а й з інших міст, вдалося заготовити достатньо деревини, аби палац міг протриматися перший час. Проте на території парку, який розкинувся на території у 17 гектарів, залишилося ще чимало місць, куди могли докласти руки активісти. Зокрема, планували продовжити прибирання та впорядкування території, а також заготовити наступну партію матеріалу для обігріву маєтку.

“Перукарська” толока у парку

Вдруге парк біля маєтку наповнився працьовитими та небайдужими людьми 30 січня. Цього разу за мету активісти поставили собі причепурити та “причесати” територію. Як пишуть у соцмережах учасники толоки, прибули до маєтку Орловських волонтери з Кам’янця-Подільського, Хмельницького, Дунаєвець, Красилова, Солобковець, Зінькова, Малієвець.

Ми ще раз відвідали маєток пана Орловького вже для того, щоб причесати парк. В кого були при собі інструменти займалися стрижкою чагарника, який неймовірно розрісся. Інші робили укладку. Ну і звісно, попутно велася заготівля дров,розповідає про акцію одна з її учасниць Олена.

Набагато полегшили роботу волонтерів інструменти, які вони придбали напередодні першої частини прибирання у парку за кошти небайдужих.

Як і під час першої толоки, по її завершенні на всіх учасників чекала культурна програма безпосередньо у самому палаці.

Екскурсія палацем, смачний обід, вечірня програма, майстер-клас із старовинних танців – все це стало чудовою огранкою до цього дня. Він нам видався довгим предовгим і дуже насиченим, – поділилася враженнями Олена.

Попри те, що волонтери вже вдруге попрацювали у парку, там ще залишилося чимало роботи. Тож, як зазначають учасники акції, паркова “перукарня” чекає на нову зустріч з небайдужими майстрами-волонтерами.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter