Новини
Суспільство

У Хмельницькому вирішуватимуть долю кінотеатру “Планета”

Питання діяльності обласної фірми “Кіновідеопрокат”, серед інших, обговорили вчора на засіданні постійної комісії з питань охорони здоров’я, соціальної політики, освіти, науки, культури, релігії, молоді та спорту.

У 2016 році фірма “Кіновідеопрокат” за рішенням облради перейшла на самофінансування і почала самостійно заробляти собі на життя. Декілька років комунальному підприємству вдавалося триматися на плаву. Основну частку заробітку приносила демонстрація фільмів та передача у прокат кінострічок. Крім того, здавали в оренду площі приміщення, в якому розташовується як саме підприємство, так і кінотеатр “Планета”, який є його складовою. Також на території біля кінотеатру декілька років поспіль облаштовували святкові фотозони, які заразом рекламували місцеві підприємства.

Крім того, приваблювали хмельничан та гостей міста різноманітними цікавими локаціями та амбітними планами. Так, крім нової фотозони на розі будівлі планували встановити скульптурну композицію «Очікування» авторства львівського майстра. Скульптура, щоправда, так під стіною кінотеатру і не з’явилася. Зате на вежі оселився жакемар, виготовлений за кошти міського та обласного бюджету, та додався ще один годинник.

Пандемія COVID-19 та спричинені нею карантинні обмеження добряче вдарили по заробітках кінотеатру, тож на адресу комісії від Андрія Олеся, директора підприємства Кіновідеопрокат” надійшло звернення щодо фінансової підтримки підприємства.

Очільнику комунального закладу комісія, після тривалого обговорення, рекомендувала скласти бізнес-план, з якого було би зрозуміло, яким чином підприємство планує погасити кредитну заборгованість та стабілізувати роботу трудового колективу.

Крім того, управлінню з питань спільної власності територіальних громад виконавчого апарату обласної ради спільно з Департаментом інформаційної діяльності, культури, національностей та релігій облдержадміністрації депутати рекомендували вивчити питання щодо подальшого функціонування обласної фірми «Кіновідеопрокат».

Минулого року діяльність обласної фірми “Кіновідеопрокат” у стінах Хмельницької ОДА також обговорювали. Тоді йшлося про подальший розвиток та збереження підприємства та про продовження контракту із нинішнім керівником, але не більше, ніж на рік.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter