Новини
Інфраструктура

Завдяки благодійникам хмельницький аеропорт отримав пожежний автомобіль

Спецавтомобіль, який доставили з-за кордону завдяки зусиллям волонтерів та громадських активістів, дозволить укомплектувати пожежний пост, наявність якого є обов’язковою умовою для подальшої сертифікації аеропорту.

Нагадаємо, поточний рік почався для КП “Хмельницький аеропорт” з повторного отримання посвідчення про допуск до експлуатації постійного злітно-посадкового майданчика. Документ видали на один рік, протягом якого в комунальному підприємстві планують продовжувати роботу з розвитку малої авіації на території області. А також працювати над тим, аби підготувати підприємство до сертифікації на обслуговування великих літаків на території летовища.

Для того, аби аеропорт отримав дозвіл на здійснення пасажирських та вантажних перевезень, на його території має бути пожежний пост. Який, відповідно, повинен бути укомплектований, в тому числі, пожежним автомобілем, зазначає директор комунального підприємства Валерій Сорока. Тож спецавтомобіль, доставлений з Польщі в якості гуманітарної допомоги, наблизить реалізацію планів комунального підприємства.

Те, що привезли волонтери, вручили посадовці

Урочиста передача “обновки” для аеропорту, отриманої завдяки зусиллям волонтерів та громадських активістів, відбулася за участі першого заступника голови Хмельницької обласної ради Володимира Гончарука.

Як зазначив посадовець, залучення допомоги благодійників в умовах обмеженого фінансування, є “ще одним рушійним кроком на на шляху до відновлення функціонування аеропорту”. Про це повідомляє прес-служба облради, не зазначивши, щоправда, чи були присутні під час передачі майна власне самі волонтери та активісти, завдяки яким його вдалося доставити з-за кордону.

Також під час передачі автомобіля, судячи з фото, опублікованого на сайті обласної ради, був присутній Віталій Підгайдчук, новобраний депутат Хмельницької міської ради, який, як зазначено на офіційному сайті владного органу, є заступником голови комісії з питань охорони здоров’я, соціальної політики, гуманітарних питань та розвитку громадянського суспільства, свободи слова та інформації.

Наразі в пріоритеті для влади області та аеропорту є отримання дозволів на вантажні авіаперевезення, зважаючи на те, що неподалік Хмельницького формується глобальний хаб, який, в перспективі, складатиметься щонайменше з трьох потужних логістичних терміналів, зазначив перший заступник голови облради.

Нагадаємо, вже не вперше активісти беруть участь у долі хмельницького аеропорту. На початку 2019 року, коли у комунальному підприємстві “почався рух” з повернення до життя летовища, небайдужих містян збирали на толоку, аби розчистити від чагарників його територію.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter