Новини
Політика

Фракція “Слуга народу” у Хмельницькій обласній раді виступила із заявою

Представники політичної сили категорично засудили політичний піар навколо боротьби з COVID-19. Обласні обранці сподіваються, що мешканці Хмельницької області дадуть належну оцінку діям політиків, які вирішили, що можуть збудувати собі кар’єру на людській біді.

Напередодні скликання позачергової сесії Хмельницької обласної ради, яка відбудеться сьогодні о 12.00, депутати фракції політичної партії “Слуга Народу” виступили із заявою.

“Ми, депутати Хмельницької обласної ради від фракції політичної партії «Слуга Народу» категорично засуджуємо будь-які спроби політичних маніпуляцій навколо боротьби з коронавірусною інфекцією.

Уже не вперше українські політики з різних таборів намагаються поставити на службу власних інтересів небезпечну хворобу, яка щодня убиває тисячі людей у всьому світі – як у бідних країнах, так і в багатих.

Одні політики, які служать інтересам нашого східного сусіда, просувають на український ринок російський пропагандистський продукт – вакцину «Супутник V», яка немає доведеної ефективності. Інші поширюють фейки, мета яких – залякати людей і зірвати кампанію з імунізації, через що рівень довіри до вакцинації в Україні нижчий, ніж в інших країнах. Треті – багато років були при владі і як ніхто інший доклали руку до розвалу медичної системи, а зараз вимагають від влади того, чого не змогли зробити самі.

Але є і ті, хто вважають, що найкращий спосіб боротьби з хворобою – це масове скупчення людей на позачерговий сесіях обласних рад, присвячених питанню вакцинації.

Усі вони грають з людськими життями в рулетку, намагаючись заробити для себе політичні бали. В той час як тисячі лікарів, медсестер, лаборантів, водіїв карет швидких допомог щодня ризикують, рятуючи хворих від вірусу, з якими не те що Хмельниччина або Україна, а й весь світ зіткнувся вперше. 

Але попри вкрай складну ситуацію, нашій команді вдалося зробити неможливе і взяти ситуацію під контроль. Сьогодні середній показник забезпеченості киснем лікарняних ліжок для хворих на COVID-19 сягає 85%. Україна має один з найменших відсотків летальності серед країн Європи. Застраховано 100% медиків, які працюють із хворими на коронавірус. Завдяки локдауну, котрий є одним із найліберальніших в Європі, але тим не менше, розкритикований окремими політичними силами за надмірну суворість, нашим медикам вдалося збити наростаючу хвилю захворювань і зараз динаміка поширення коронавірусу в Україні подібна до показників сусідньої Польщі.

Сьогодні, завдяки винайденим вакцинам, людство отримало шанс якщо не повністю здолати хворобу, то принаймні її приборкати. Наша медична система повністю готова до старту вакцинації. На закупівлю препаратів в бюджеті закладено 3,9 млрд. гривень, владою уже опрацьовано механізм дотримання холодового ланцюга, необхідного для зберігання і транспортування вакцин. Медики готові забезпечити 4 250 пунктів щеплень та 572 мобільні бригади – це близько 23 мобільних бригад на регіон.

Уже найближчими днями в Україну надійде перша партія вакцини у кількості  близько 200 тисяч доз виробництва Pfizer-BioNTech. Ця вакцина є повністю безпечною і має доведену ефективність. Вакцинація буде безкоштовною і добровільною та на першому етапі стосуватиметься медиків, військових та нацгвардійців.

Також цього місяця до України надійдуть вакцини AstraZeneca/Oxford, ми розраховуємо, що це буде близько 500 000 доз. Загалом Україна уже отримала підтвердження на постачання 12 млн. доз вакцини виробництва компаній AstraZeneca і Novavax.

Нам складно судити багато це, чи мало. Адже світовий запит на вакцину – величезний. У черзі на неї очікує понад 7 мільярдів людей, а можливості її виробляти – вкрай обмежені.

Але Президент Зеленський і вся наша команда зробить максимум для того, щоб жителі Хмельниччини і всієї України почували себе в безпеці, а наші медики та військові пройшли щеплення уже в найближчі тижні.

Що стосується безпосередньо Хмельниччини, то 1 лютого керівництво облдержадміністрації проінформувало подолян про алгоритм вакцинації на Хмельниччині, де вже створено і проведено навчання 26 спеціалізованих мобільних бригад, кожна з яких зможе проводити вакцинацію близько 100 осіб на день. Проведення вакцинації передбачено і на пунктах щеплень в закладах первинної ланки надання медичної допомоги та у тимчасових пунктах щеплень. Вакцинація буде проводитись за послідовними етапами з пріоритетом груп ризику.

Шкода лише, що людство ще не винайшло вакцину проти політиканства і популізму, які масово косять деяких депутатів у нашій країні. Але ми переконані, що жителі Хмельницької області дадуть належну оцінку діям політиків, які вирішили, що можуть збудувати собі кар’єру на біді”.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter