Новини
Культура

У музеї історії міста Хмельницького відкрили виставку, присвячену Майдану

До Дня Героїв Небесної сотні в музеї історії міста Хмельницького розгорнуто ретроспективну фотовиставку «Як вистояв Майдан». Автори світлин – фотохудожники хмельничанин Сергій Аніськов та киянин Олександр Сліпченко. Шість десятків фоторобіт відкривають широку панораму подій Революції Гідності, яка тривала з листопада 2013 року до кінця лютого 2014 року.

Фотохудожник з Києва Олександр Сліпченко зафіксував перебіг подій на столичному Майдані від початків аж до серпня 2104 року. Його світлини та відеоматеріали з цієї тематики експонуються в музеї Революції Гідності у Києві, їх побачили жителі багатьох міст України, а торік персональну виставку пана Олександра «Пам`ятай Майдан!» було представлено відвідувачам музею історії міста Хмельницького.

Хмельничанин, член Національної спілки фотохудожників України Сергій Аніськов зберіг для історії знакові моменти хмельницького та київського Майданів. На його роботах – впізнавані для земляків обличчя хмельницьких активістів Революції Гідності та подолян різного віку, які виявили свою громадянську позицію участю у протестних акціях, миті майданних буднів та найвищого градуса кипіння народного спротиву, патріотичного піднесення згуртованих протестантів, а також – трагічні, переломні події того буремного періоду.

Попри все, Майдан для багатьох став значущим відрізком життя, визначальним, навіть доленосним у подальшому життєвому виборі. Багато з учасників заплатили у боротьбі за свободу і справедливість найдорожчим – власним життям…

Пізнавально зазирнути в минуле восьми-семирічної давності, перейнятися атмосферою історичних подій, зустрітися поглядом із земляками, які творили Майдан. Зафіксовані на фотографіях деталі можуть стати в пригоді історикам, пильним дослідникам минулого.

Експозиція присвячена громадянському подвигу учасників Майдану, вшануванню пам`яті загиблих борців Революції Гідності – Героїв Небесної Сотні, серед яких і десятеро хмельничан.

Виставка триватиме в мистецькій залі музею впродовж двох тижнів.

За матеріалами Хмельницького музею історії міста

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter