Новини
Здоров’я

Огляд у проктолога: коли потрібен та як проходить

На початковому етапі лікар проводить діагностику, на основі результатів якої розробляє найбільш ефективну схему лікування. У більшості випадків вона медикаментозна. Відкладати візит до лікаря не варто, адже таким чином можна тільки погіршити ситуацію.

Захворювання товстої кишки та анусу доставляє суттєвий дискомфорт та порушують повсякденний ритм життя. Своєчасне звернення до проктолога допоможе розв’язати проблеми зі здоров’ям.

Покази до відвідування лікаря

Проктолог Київ зможе надати допомогу пацієнтам, у яких спостерігаються такі симптоми:

  • відчуття стороннього тіла в задньому проході;
  • запор;
  • діарея, що не минає;
  • хворобливі й дискомфортні відчуття в анальній зоні;
  • відчуття неповного випорожнення кишківника;
  • присутність в калі домішок крові та гною;
  • краплі крові або струминна кровотеча з анального отвору.

При наявності подібних симптомів відкладати візит до фахівця категорично не рекомендується. Вони можуть свідчити про розвиток серйозних захворювань, включаючи онкологію. Чим раніше буде встановлений точний діагноз, тим більше шансів на успішне одужання.

Діагностика

Огляд у проктолога часто пов’язаний з незручністю та дискомфортом. Однак відкладати візит до лікаря не варто, адже таким чином можна тільки погіршити ситуацію. Грамотна і своєчасна медична допомога допоможе швидко позбутися від захворювання і запобігти виникненню ускладнень.

На початковому етапі лікар проводить діагностику. За допомогою сучасних методик він досліджує нижній відділ травного тракту, а також анальну зону. На основі отриманих результатів фахівець розробляє найбільш ефективну схему лікування. У більшості випадків вона медикаментозна. Однак іноді пацієнту потрібне хірургічне втручання.

Поширені проктологічні діагнози

Одна з найбільш частих патологій кишківника – це геморой. При ньому відбувається варикозне розширення судин і розвиток гемороїдальних вузлів. При цьому пацієнт відчуває свербіж і печіння в задньому проході. На пізніх етапах розвитку захворювання виникає кровотеча.

Коліт – це запалення в кишківнику, яке буває гострим і хронічним. У першому випадку у пацієнта спостерігається нудота, кров’янисті виділення при дефекації, болі в животі. Якщо запальний процес не лікувати тривалий час, то він набуває хронічної форми. А вона вже провокує ракові процеси.

Проктолог в «Мед Сити»

Дуже важливо знайти проктолога, якому пацієнт зможе довіритися. Рекомендуємо звернутися в клініку «Мед Сити». Тут до кожного клієнта застосовується індивідуальний підхід. Тому не буде соромно і дискомфортно на прийомі.

Радує лояльна цінова політика медичного закладу. Первинний огляд у проктолога обійдеться всього в 399 гривень. Вартість подальшого лікування визначається в індивідуальному порядку.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter