Новини
Інфраструктура

У Кам’янці коригують схему руху маршруток

Укладені три-чотири роки тому угоди з перевізниками не передбачали розширення території. Тож тепер, аби забезпечити перевезення мешканців приєднаних до Кам’янець-Подільської тергромади сіл, схему руху транспорту потрібно переглядати та коригувати.

Наразі відділ пасажирських перевезень працює над коригуванням схем руху маршруток. На думку голови міської ради Кам’янця-Подільського Михайла Посітка, при прийнятті рішення щодо змін маршрутів насамперед мають враховуватись потреби мешканців.

За його словами, найперше потребують невідкладного втручання та розв’язання питання пасажирських перевезень на сільських територіях новоутвореної громади.

Наприкінці минулого року до міста приєднано 12 сіл району, а договори із перевізниками були укладені в 2017-2018 роках та не передбачали розширення території. Тому до мене особисто, до депутатів, посадових осіб міської ради є чимало звернень від мешканців сіл щодо забезпечення перевезення і на цих територіях. Приміські перевезення в центрі уваги, адже де-факто тепер це проблема Кам’янець-Подільської територіальної громади, однак де-юре ще діють договори, укладені перевізниками з районними органами влади, – написав на своїй сторінці у Фейсбук міський голова.

Також він додав, що було б справедливо діючі маршрути переглянути та скоригувати. Учора на засіданні виконавчого комітету перевізники долучилися до обговорення маршрутів №№ 15, 4, 6. Виконавчим комітетом було прийнято рішення про здійснення технологічної накатки міського автобусного маршруту №6-А «Селище Цукрового заводу – Залізничний вокзал».

Нагадаємо, протягом трьох місяців у Кам’янці тестуватимуть маршрут №9 “Довжок – Районна лікарня” 

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter