Новини
Здоров’я

Мешканцям Хмельниччини радять утриматися від поїздок на Прикарпаття

Через погіршення епідемічної ситуації Франківщина від сьогодні переходить у “червону” зону з відповідними обмежувальними заходами. Зокрема, на кордонах області встановлять блок-пости, а продаж квитків на залізничний та автомобільний транспорт призупинять. Мешканцям Хмельниччини, як і решти областей, не рекомендують наразі відвідувати Івано-Франківську область.

Рішення про запровадження з 26 лютого на території Івано-Франківської області червоного рівня епідемічної небезпеки ухвалила Державна комісія з питань ТЕБ і НС 23 лютого. Від початку доби в області почали діяти обмеження, передбачені відповідною постановою. Так, зокрема, на території області заборонена посадка та висадка пасажирів на регулярні та нерегулярні рейси міжобласного сполучення залізничним, авіаційним та автомобільним транспортом у населені пункти Івано-Франківської області та у зворотному напрямку.

За інформацією пресслужби АТ «Укрзалізниця», наразі всі потяги, які прямують через Івано-Франківську область, курсують за графіком. Проте з опівночі 26 лютого до 12 березня буде припинено продаж квитків на залізничний транспорт, який їде у цей регіон та у зворотному напрямку.

Власникам раніше придбаних квитків в Укрзалізниці пообіцяли напрацювати механізм, який дозволить пасажирам безпечно дістатися місць призначення. У випадку потреби квитки, придбані до Івано-Франківська та інших міст області можна також повернути та отримати повну їхню вартість, повідомляють у пресслужбі Укрзалізниці. Тим же. хто планував поїхати в гори на відпочинок, пропонують альтернативні маршрути: до станцій Ясіня, Кваси, Рахів, Воловець, Сколе та Славське.

На кордонах Івано-Франківської області також будуть організовані контрольно-пропускні пункти із залученням медичних працівників для проведення температурного скринінгу, опитування осіб щодо наявності у них респіраторних симптомів, повідомляють у Хмельницькій ОДА.

Ще одна область, яку мешканцям Хмельниччини краще не відвідувати найближчим часом – Чернівецька. Від завтра, 27 лютого, і щонайменше, до 9 березня через погіршення ситуації із захворюванням на COVID-19 в області забороняється:

  • робота закладів громадського харчування, ресторанів, барів, крім адресної доставки;
  • робота навчальних закладів, окрім установ дошкільної та спеціальної освіти;
  • робота розважальних центрів, зон відпочинку у ТЦ.
  • проведення масових заходів.

Як повідомив під час брифінгу заступник міністра, головний санітарний лікар Віктор Ляшко, в Україні спостерігається тривожна динаміка до зростання кількості хворих на коронавірус. У владі не виключають, що наступною за Франківщиною може стати Буковина.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter