Новини
АКТУАЛЬНО

На Хмельниччині з’являться додаткові блокпости

До кінця карантину на в’їздах і виїздах із Хмельницької області в Тернопільську та Чернівецьку області діятимуть контрольно-пропускні пункти.

Рішення про запровадження додаткових протиепідемічних заходів затвердила обласна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій на засіданні учора, 26 березня.

Для чергування на блокпостах залучатимуть поліцію, рятувальників, медичних працівників, в м. Нетішин – військовослужбовців в/ч 3043 НГУ.

Працівники на контрольно-пропускних пунктах здійснюватимуть:

  • моніторинг транспортних засобів, які проїжджають через пунк;
  • перевірку осіб, які в’їжджають і виїжджають із Хмельницької області з метою виявлення громадян інфікованих гострою респіраторною хворобою СОVID-19 або в яких є підозра на захворювавня цією хворобою;
  • перевірку, виявлення та притягнення до відповідальності осіб, які порушують правила щодо карантину людей, санітарно-гігієнічні, санітарно-протиепідемічні правила та норми, передбачені законодавством, зокрема залишення місця лікування або самоізоляції;
  • перевірку та виявлення порушень обмежень, встановлених в постановах Кабінету Міністрів України від 11.03.2020 № 211;
  • виявлення та припинення правопорушень, протидію яким законодавством України віднесено до компетенції посадових осіб, які чергують на контрольно-пропускних пунктах;
  • контроль за переміщенням товарів протиепідемічного призначення, обмеження щодо яких встановлено постановою Кабінету Міністрів України від 11.03.2020 № 214.

Повідомляється, що за кожним контрольно-пропускним пунктом закріплюються відповідальні працівники Держпродспоживслужби, Хмельницького обласного лабораторного центру МОЗ України, Управління Укртрансбезпеки, які, в разі необхідності, також перебуватимуть на блокпостах.

Встановлені вони будуть в наступних місцях:

Нагадаємо, перші блокпости з’явились за розпорядженням Кабміну у містах-супутниках АЕС. Відтак з 18 березня в Нетішин можна в’їхати або виїхати з нього лише за  перепустками.

Автор: Наталя Кошай

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter