Новини
Бізнес

На підтримку українського війська Хмельниччина спрямувала понад 90 мільйонів

Внесок платників військового збору краю до держбюджету у січні-лютому поточного року склав 90,6 мільйона гривень. Це на 20,2 мільйона гривень, або на 23 відсотки більше від тогорічних надходжень в аналогічному періоді. Індикативний показник склав 114,8 відсотка, це означає що додатково до державного бюджету надійшло майже 12 мільйонів гривень.

Згідно зі статтею 163 Податкового кодексу України об’єктом оподаткування військового збору є заробітна плата, інші заохочувальні та компенсаційні виплати або інші виплати та винагороди, які нараховуються чи виплачуються платнику у зв’язку з трудовими відносинами та за цивільноправовими договорами. Разом з тим, визначено і ряд інших об’єктів, це – орендна плата, виграші в державній або недержавній грошовій лотереї, купівля – продаж рухомого і нерухомого майна, виплата дивідендів, переоформлення спадщини тощо.

Його платниками є юридичні та фізичні особи, які отримують доходи, та податкові агенти. Нарахований дохід оподатковується за ставкою податку 1,5 відсотка.

Сплата військового збору – запорука сильної української армії та відповідно захищеності державного кордону нашої країни. В умовах суттєвих обмежень роботодавці Хмельниччини роблять важливий фінансовий внесок у безпеку держави, сплачуючи податки. Тим паче на Хмельниччині податківці та бізнес працюють під гаслом «Якщо хочеш отримати мир – сплачуй військовий збір»! І цей слоган втілюється у реальний бюджетний зміст, – зазначають у податківців.

За інформацією Головного управління Державної податкової служби у Хмельницькій області

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter