Новини
Бізнес

Подоляни спрямували на підтримку української армії майже 45 мільйонів гривень

Внесок платників військового збору краю до держбюджету за перший місяць поточного року склав 44,5 мільйона гривень. Це на 9,6 мільйона гривень, або на 12 відсотків більше від торішніх надходжень в аналогічному періоді. Індикативний показник склав 114 відсотків, це означає що додатково до державного бюджету надійшло понад 5,5 мільйона гривень.

Зважаючи на виклики часу, пов’язані із загрозою поширення COVID-19, позитивна динаміка надходжень військового збору є віддзеркаленням відповідальності платників податків – роботодавців регіону, що нарощують розміри зарплат найманих працівників, з яких утримують та перераховують до бюджету військовий збір. Сплата військового збору – запорука сильної української армії та відповідно захищеності державного кордону нашої країни.

Роботодавці, які в умовах суттєвих обмежень сплачують податки, роблять важливий фінансовий внесок у безпеку держави. Тим паче на Хмельниччині податківці та бізнес працюють під гаслом «Якщо хочеш отримати мир – сплачуй військовий збір»! І цей слоган втілюється у реальний бюджетний зміст, – зазначили податківці.

Нагадаємо, згідно статті 163 Податкового кодексу України об’єктом оподаткування військового збору є заробітна плата, інші заохочувальні та компенсаційні виплати або інші виплати і винагороди, які нараховуються чи виплачуються платнику у зв’язку з трудовими відносинами та за цивільно-правовими договорами. Разом з тим, визначено і ряд інших об’єктів, це – орендна плата, виграші в державній або недержавній грошовій лотереї, купівля – продаж рухомого і нерухомого майна, виплата дивідендів, переоформлення спадщини тощо.

Його платниками є юридичні та фізичні особи, які отримують доходи, та податкові агенти. Нарахований дохід оподатковується за ставкою податку 1,5 відсотка.

Нагадаємо, спілкуватися з Податковою службою дистанційно можна за допомогою сервісу «InfoTAX»

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter