Новини
Кримінал

З Хмельниччини намагалися вивезти контрабандою культурні цінності

Служба безпеки України попередила у Хмельницькій області контрабанду культурних цінностей до країн ЄС. Загальна вартість вилучених предметів старовини становить понад 1 млн грн.

За попередніми даними слідства, протиправну діяльність організував місцевий колекціонер. Через один з міжнародних інтернет-аукціонів він продавав за кордон монети ХV-XVII століть.

Для переправлення культурних цінностей іноземним замовникам контрабандист використовував сервіси міжнародного поштового зв’язку. Щоб приховати правопорушення, вказував у посилках вигадані персональні дані відправника.

Задокументовано декілька фактів незаконної діяльності зловмисника. Під час обшуків за місцем проживання контрабандиста правоохоронці виявили ще майже 2,5 тисячі раритетних монет, які він планував продати зарубіжним клієнтам.

У межах кримінального провадження, розпочатого слідчими органів безпеки, вирішується питання щодо повідомлення зловмиснику про підозру за ч. 2 ст. 15 та ч. 1 ст. 201 (контрабанда) Кримінального кодексу України.

За процесуального керівництва Хмельницької обласної прокуратури тривають слідчі дії.

За матеріалами пресгрупи СБУ у Хмельницькій області.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter