Новини
Суспільство

Водії у Хмельницькому перетворюють газони на парковки (ВІДЕО)

Автомобілів у Хмельницькому стає дедалі більше, особливо після того, як закінчилися морози, а місць для паркування, чомусь, не додається. Тож хмельницькі автовласники чи то вимушено, чи то з лінощів, паркуються, де бачать. Мешканцям міста такі історії не дуже до вподоби.

Припарковані на зелених зонах у дворах багатоповерхівок автомобілі вже давно перестали дивувати хмельничан. Хоча досі викликають справедливе обурення. Прибудинкові території будинків, зведених у минулому столітті, коли ніхто не міг передбачити, що автомобіль з часом буде не розкішшю, а необхідністю та засобом пересування, наразі не розраховані на таку кількість приватного транспорту. Та й окремі парковки є далеко не біля кожного житлового масиву. Тож власники автомобілів змушені прилаштовувати їх там, де є така можливість. Зазвичай це – газони у дворах. Бо паркування на прохідних та проїжджих частинах заважатиме пішоходам та перешкоджатиме руху спецтехніки, якщо виникне така потреба.

Світлини з дворів, які водії перетворюють на болотяні нетрі, час від часу можна побачити в різних соцмережах та вайбер-групах. Іноді викладають відео.

І якщо паркування у дворах ще можна якось зрозуміти, то паркування автомобілів біля торговельно-розважального центру, який має власну парковку, хмельничани ні зрозуміти, ні виправдати не можуть.

Місиво з болота замість газону – таку картину побачили та зафіксувала на відео хмельничанка біля ТРЦ “Оазис”.

До слова, біля цього торговельного-розважального центру є досить велика парковка, а ще більша – розташована неподалік, біля гіпермаркету “Епіцентр”. Саме там взимку любителі екстриму влаштовують те, що називають “хмельницький дрифт“.

На жаль, авторка відео не зафіксувала парковки біля ТРЦ та гіпермаркету, тож зрозуміти, чи водіям дійсно не вистачило місця, де б вони могли поставити своє авто, чи головну роль зіграли природні лінощі, які не дозволяють пройти 100-200 метрів, наразі важко.

До слова, крім зіпсованих газонів є ще одна проблема. Болото з місця такого паркування водії потім “повезуть” на дороги міста. Власне, тротуар, як видно на відео, вже забруднений. За такі речі у Хмельницькому штрафують. Принаймні, наприкінці грудня водія вантажівки, який з будівництва вивіз на дорогу трохи багнюки, притягнули до адміністративної відповідальності за ч. 1 ст. 139 КУпАП. Санкція статті передбачає покарання для громадян у виді 340 гривень штрафу або громадських робіт на строк від тридцяти до сорока годин.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter