Новини
Суспільство

У Хмельницькому в автобуси не пускають пасажирів з дитячими візками

За словами хмельничан, перевізники мотивують заборону на перевезення жінок з дітьми у візочках тим, що за пасажирів, які стоять, їх штрафує поліція. При цьому, як кажуть пасажирки, перед носом яких зачинили двері автобусів, їм не запропонували варіант зайняти сидяче місце у салоні, а візочок поставити поруч.

Відеорозповідь про спробу доїхати з одного мікрорайону обласного центру в інший, поширили у фейсбук-спільноті Хмельницький LIVE. Хмельничанка розповіла: вона, вагітна та з маленькою дитиною у візочку, намагалася дістатися від “Сілістри” до філармонії. Єдиний варіант у Хмельницькому зробити це максимально швидко, без пересадок та тягання візочків по сходах громадського транспорту, – скористатися послугами великогабаритних автобусів №21 або №22.

Саме автобусом №21 намагалася скористатися хмельничанка, як робила це зазвичай. До слова, за відгуками більшості хмельничан (за рідкісним виключенням) кондуктори у цих автобусах зазвичай лояльні та уважні до таких пасажирів, і навіть допомагають молодим мамам занести візочок усередину та винести його потім назовні.

Проте цього разу щось пішло не так.

За словами хмельничанки, коли на зупинку приїхав 21-й автобус, з салону вийшов кондуктор і сказав, що “з візочками ми не беремо”. На запитання жінки, чому? – відповів: “Шеф нам сказав, що з візочками ми тепер не беремо”.

Жінка так і залишилася на зупинці, оскільки двері зачинилися, автобус поїхав.

Із розмови з перевізником, який відповідає за цей маршрут, хмельничанка дізналася, що в автобуси дійсно тепер не беруть жінок з візками, тому що їх штрафує поліція за те, що мами у салоні стоять.

Хоча насправді було багато вільних місць, і кондуктор міг мені сказати: “Я можу вас запустити, якщо ви сядете з дитиною”. Але цього не було. Просто закрилися двері, – резюмує хмельничанка.

Судячи з коментарів, жінка – не єдина, кому не вдалося із візочком сісти в автобус. Ще перед декількома молодими мамами водії зачинили двері та поїхали.

В управлінні транспорту, як зазначають у коментарях, порадили у випадку повторення подібної ситуації, запам’ятати номерний знак транспорту та повідомити про це.

Читайте також: Хмельницькі перевізники просять підняти вартість проїзду у транспорті

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter