Новини
Інфраструктура

Хмельницькі перевізники просять підняти вартість проїзду у транспорті

Протягом двох років перевізники вже вп’яте просять владу підняти ціну на проїзд у їхніх автобусах та маршрутках. Рішення щодо чергового підняття ціни у місті поки не приймали, проте, за словами міського голови, здорожчання проїзду рано чи пізно відбудеться.

Судячи з економічного обгрунтування, наданого перевізниками, йдеться про підвищення плати за проїзд до 8-10 гривень, в залежності від маршруту.

Звернення у міській раді ще не розглядали, тож з 1 січня вартість поїздок у транспорті залишиться на старому рівні, зазначив Хмельницький міський голова.

Попередньо заплановане підняття ціни мало співпасти із запровадженням електронного квитка.

Тоді розмір плати електронним квитком був би менший, а готівкою більший. Таким чином хмельничан стимулюватимуть користуватись карткою і зменшать «чорний» обіг паперових грошей у сфері перевезень, – пояснив Олександр Симчишин під час чергового брифінгу.

Наразі пропозиції, які подали перевізники, аналізує управління економіки, тож про конкретні суми говорити рано.

Але підвищення рано чи пізно буде. Якби зараз транспорт курсував без карантинних обмежень, то реально можна було б їздити за наявними тарифами. Але і тролейбуси, і автобуси перевозять лише “сидячих” пасажирів. І це все додатково лягає на міський бюджет, – пояснив міський голова.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter