Новини
Кримінал

На Хмельниччині військовослужбовця викрили у хабарництві

Неправомірну вигоду старший лейтенант, керівник одного з відділень військового обліку територіального центру комплектування, вимагав від місцевого жителя. За 900 доларів США обіцяв допомогти влаштуватися на службу до лав Збройних сил України за контрактом. Під час затримання намагався втекти з місця події на автомобілі та скоїв наїзд на поліцейського.

18 березня оперативники управління стратегічних розслідувань у Хмельницькій області з колегами-правоохоронцями затримали зловмисника при отриманні обумовленої суми неправомірної вигоди. Гроші вилучили на місці події.

Під час затримання фігурант чинив активний опір працівникам поліції – намагався втекти на власному авто і здійснив наїзд на правоохоронця.

Військовослужбовця затримали у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Вирішується питання щодо повідомлення йому підозри за ч. 3 ст. 368 (вимагання та отримання неправомірної вигоди) Кримінального кодексу України, а також щодо відкриття кримінального провадження за ознаками правопорушення, передбаченого ст. 348 Кримінального кодексу України (посягання на життя працівника правоохоронного органу).

Досудове розслідування триває – його здійснюють слідчі обласного управління поліції за процесуального керівництва Хмельницької спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Західного регіону.

Заходи з викриття протиправної діяльності проводилися за участі військової контррозвідки Служби безпеки України.

За інформацією поліції Хмельницької області

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter