Новини
Здоров’я

У Чемерівцях стартувала вакцинація проти COVID-19

Наразі у селищі на Хмельниччині наявна вакцина на три сотні осіб. Вакцинуватимуть бажаючих у три етапи. Аби подати приклад мешканцям громади, вже вакцинувалися селищний голова Чемеровець та його перший заступник.

Для того, щоб проводити вакцинацію сформовано дві мобільних бригади, до яких увійшли 2 сімейних лікарі та три медсестри. Попередньо медики пройшли навчання у Хмельницькому.

У Чемеровецькому центрі первинної медико-санітарної допомоги створено пункт щеплення проти COVID-19, який розташований на першому поверсі у кабінеті №17.

Щеплення проводиться вакциною індійського виробництва, яку розробляла компанія AstraZeneca. Наразі вакцини достатньо, аби щепити 300 осіб. Процес вакцинації проходитиме у п’ять етапів. Другий день триває щеплення проти COVID-19 медичних працівників. Вакцинація добровільна і безплатна.

Сьогодні селищний голова Олександр Собань та його перший заступник Юрій Войтов також провакцинувалися, показавши приклад жителям громади.

Кожен, хто бажає вакцинуватися, повинен звернутися до свого сімейного лікаря, котрий визначить групу, у яку потрапить пацієнт, повідомляють у Чемеровецькій територіальній громаді.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter